Mitt liv i Luleå!

"Never give up"

Påsken

Kategori: Allmänt

 
 
Nu är snart påsken slut och jag har för första gången på flera år firat påsk på riktigt. Med "på riktigt" menar jag att  jag varit ledig hela påsken. Tidigare år har jag alltid jobbat någon/några dagar eller hela påsken. Det har varit så skönt att bara fått ta det lugnt och njuta av det fina vårvädret. Idag tog vi skotern och åkte en sväng för att grilla lite korv. Det har känts som Påskarna då jag var barn då vi alltid åkte till fjällen över Påsk och åkte skoter och fiskade. 
 
Det negativa med jobb inom handeln är ju just detta, att man inte får vara ledig vid högtider och liknande. Jag känner verkligen att jag gjort rätt som valt att börja studera och senare söka jobb som har förmånen att slippa att jobba kväll, helg och storhelger. Det ger så mycket att få vara ledig dessa dagar.
 
 

Näthat

Kategori: Allmänt

Jag har inte följt debatten om näthat så jättemycket men jag har snappat upp lite här och där. Jag har efter att denna debatt startat börjat reagera på hur vi beter oss mot varandra på internet. Jag följer en del bloggar och brukar gå in på några av de större bloggarna ibland, som t ex Blondinbella. Jag brukar ofta kolla kommentarsfältet och slås av hur otrevlig vi är. Hur vi letar fel. För någon vecka lade hon ut en bild där hon var osminkad och hennes acne syndes och snabbt var det dem som skrev kommentarer om hur ful och äcklig hon var och liknande. Jag blir så arg. Vem har rätt att dömma någon på det viset? Acne är inget man väljer utan det är tyvärr något man får leva med. Jag själv lider av acne i perioder, främst när jag stressar eller äter dålig mat och jag mår dåligt av det då. Det känns som att den finne man råkat få på hakan lyser mer än ett stoppljus. Jag känner mig smutsig. Skulle jag då få en sådan kommentar skulle det ta väldigt hårt.
 
Problemet med internet är att det är så lätt att uttrycka sina åsikter anonymt. Jag kan klicka mig in på en blogg och vräker ur mig skit. Skulle jag göra det "face to face" med denna människa? Antagigen inte. Antagligen sitter det små osäkra människor bakom dessa dataskärmar och mår dåligt själv och för att kompensera detta är de elak mot någon annan. 
 
Fy för näthat!
 
 

Sociala medier

Kategori: Allmänt

Jag har börjat ledsna skarpt på sociala medier. Jag använder både Facebook och Instagram flera gånger per dag och vid varje användning slås jag av hur galet det är. Endera är det statusuppdateringar om hur bra jag är, hur mycket jag städat/tvättat eller hur duktig jag är på att träna. Eller så är det uppdateringar där man klagar/dömer ut någon i kryptiska meningar. Varför? Är jag irriterad/arg/ledsen på någon så uttrycker jag väl det direkt till personen i fråga och inte via kryptiska meningar på internet där man på något vis vill fånga uppmärksamhet från folk. Jag säger inte att jag föregår med gott exempel alla gånger, men när jag ser personer som uppdaterar om att de varit upp och kissat på natten eller liknande funderar jag verkligen på vart vi är på väg. Oftast är det också från samma personer dessa uppdateringar kommer, och jag vet att jag har val, jag kan välja att sluta använda mig av sociala medier helt, "blockera"/svsluta dessa personer eller helt enkelt sluta bry mig. Att sluta använda sociala medier helt vill jag inte. När man som jag flyttat till annan ort är det ganska roligt att kunna hänga med i vad som händer hemma och hålla sig uppdaterad och så. 
 
Vet inte vart jag ville komma med detta inlägg egentligen, mer än att jag funderar på hur folk tänker innan de uppdaterar. 

Tentorna är klara

Kategori:

Äntligen! Nu är tentorna klara. Tre tentor på drygt en vecka är inget jag vill göra om igen. Det är inget jag ska göra om. Det gör mig ännu mer motiverad till att plugga ännu mer. Tentorna har känts "bra". Jag har haft en uppfattning om det mesta och jag har kunnat svara på det mesta, men det är otroligt svårbedömt hurvida jag klarat dem eller inte då stordelen egentligen handlar om motivering och långa noveller av beskrivningar, men jag har gjort mitt bästa i alla fall.

Nu är det äntligen påsklov och hemresa till familjen. Ska bli så otroligt skönt. Längtar verkligen!

Förväntan

Kategori: Allmänt

Vi är så många som läser de kurser jag gör, ca 200-300 stycken vid det ordinarie tentatillfället. Eftersom vi är så många så får lärarna "dispens" när de skall rätta våra tentor, de får tjugo arbetsdagar på sig istället för femton. Det roliga med det hela är att jag från och med dagen efter tentan loggar in på "Mitt LTU" för att se om jag fått något resultat. Det är inte bara en gång per dag heller, utan det är nog ett tjugotal. Kaaaanske har de hunnit rätta tentorna. Vad tror jag? Att de är supermän som rättar trehundra tentor på en kafferast? Men det är är stor förväntan ända tills man får det där resultatet, svart på vitt! Jag hoppas på glädjande besked denna gång och glädjetårar istället för tvärtom när jag fick reda på Mikroteorin förra gången. 

Måndag

Kategori: Allmänt

Måndag idag och det är två dagar kvar till Makrotentan. Hade någon kommit med erbjudandet att få skriva tentan nästa vecka istället hade jag lätt tagit den. Jag pluggar och pluggar men det känns inte som att någonting fastnar ändå. Får se det positivt, har ju två hela dagar framför mig att försöka f

Tenta-P

Kategori: Allmänt

Det gick ju väldigt bra det här med mitt bloggande, eller inte. Tänkte göra ett nytt försök då jag såg att jag faktiskt har några läsare kvar.

Just nu har vi tentaperiod och vi pluggar för fullt. Det är tredje helgen i rad nu som vi sitter på skolan. Börjar längta efter mitt vanliga liv nu. Börjar bli rätt less på att sitta på skolan från tidig morgon till sen kväll, men förhoppningsvis ger det väl resultat i slutändan. Just nu håller vi på med Nationalekonomi och jag tycker det är så svårt, och tråkigt. Det är så omständigt. Har gjort två tentor den här veckan och har en tenta till veckan. Tentorna i veckan var en omtenta och en ordinarie tenta. Missade på Mikroteorin med 3 poäng så det var så surt, men jag håller tummar och tår för att det gick vägen den här gången i alla fall, om inte så har jag lärt mig lite mer i alla fall. Till veckan är det en till ordinarie tenta och den i Makroteori. Jag tycker verkligen det är jättesvårt och invecklat och jag känner att jag inte kommer klara den, men jag ska göra mitt bästa. 

LTU har det upplägget att man läser två kurser parallellt på halvfart vilket innebär att man varje läsperiod (om man läser 7,5p-kurser) har två tentor. Det finns både för- och nackdelar med detta tycker jag. Fördelen är väl att man har dubbel så lång tid på sig att lära in ämnet. Ämnen som är svårare kan ta ett tag innan man förstår och då är det en fördel att man har några veckor extra på sig. Den stora nackdelen är väl den att man allt som oftast har två tentor samtidigt och det blir jättesvårt att lägga upp planeringen för hur man skall plugga då. Som nu, hade en tenta i måndags och en igår fredag och en på onsdag. Makroteorin som vi har på onsdag har blivit lidande av detta då jag har haft fullt upp att prioritera de andra två tentorna. Hade nog varit enklare om de inte lagt omtentaperioderna i samband med de ordinarie tentorna. I morse när jag öppnade Makroteoriboken kände jag medt "Jahopp, och vad handlar det här om då...?", men det har välklarnat lite under dagen men jag känner ändå att jag ligger efter en del. 

Nu ska jag ta tag i det sista och lösa klart de gamla tentorna så att jag får gå hem och sova någon gång.