Mitt liv i Luleå!

"Never give up"

Flow

Kategori: Allmänt

Känner just nu att jag är inne i ett "flow" med mitt pluggande. Särskilt i marknadsföringen. Först kändes det mest bara jobbigt med alla begrepp och litteraturen som är på engelska men igårkväll kom lantliven lite flyt som hållt i sig nu på morgonen. Håller tummar och tår för att jag känner samma flyt nästa fredag när den tentan är. 
 
Annars händer inte speciellt mycket nu. Plugga, äta och sova är hur våra dagar ser ut just nu. Det blir inte så mycket träning vilket är tråkigt, men just nu prioriteras pluggandes men när Tenta-P är över så är det stenhård träning som gäller. Skönt att ha något att längta efter också...

Mikroteori

Kategori: Allmänt

 
Jag vet inte vad som är värst, stressen av att inte "kunna allt" eller att inte klara tentorna. Jag har höga krav på mig själv och jag vill självklart klara tentorna, samtidigt som jag vet att alla åker på omtenta någon gång (de flesta i alla fall. Just nu har jag stor ångest över Mikroteorin. Jag känner inte att jag har 100% grepp om den ännu och det gör mig nervös och orolig inför tentan. Jag vill kunna allt och det både framlänges och baklänges. Antar att det är något man får lära sig vid universitetsstudier, att man inte kan/hinner lära sig allt om allt. Men jag vill ha kontroll och det får jag bara om jag kan allt. Men, men... Det är väl bara att bita ihop och hoppas på att det går bra. 
 
Det hela blev ju inte bättre av att jag vaknade upp med feber imorse och kände mig allmänt risig. Tog mig iväg på skolan i alla fall och har fått lite gjort i alla fall men med både Ipren och Alvedon i kroppen känns det lite bättre i alla fall. 

Särskrivningar

Kategori: Allmänt

 Jag läser en hel del bloggar och är inne på Facebook och Instagram dagligen och det är deprimerande att se hur svårt vissa har det med stavning, med särskrivningar främst. 
Jag säger inte att jag är hundraprocentig och har full koll, men jag försöker tänka på hur jag skriver och stavar. Givetvis kan det smyga sig in några stavfel och särskrivningar här och där, men jag tycker nog att jag i de flesta fall har rätt bra koll på det. 
 
Läser man uppdateringar på Facebook så finns det sorgligt nog de som lyckas få in särskrivningar på de flesta av meningens ord. Vad hände på svenskalektionerna lixom? En mening får ju en helt annan betydelse när ordern är särskrivna. 
 
Exempel på särskrivningar:
Skum tomte
Paj älskare
Kyckling lever
Rök fritt
Sjuk sköterska
Vidare utbildning
Sjuk gymnast
Kassa personal
Som ni ser får ju ordet en helt annan innebörd när det är särskrivet.
 
Roliga särskrivningar på skyltar:
(Bilder lånade från Google)
 

 
 
 
 

Vardag

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemma i Luleå och vardagen har börjat. Sitter just nu på skolan och har precis påbörjat mitt tentapluggande. Lite stressad just nu, men förhoppningsvis lyckas jag få in lite i alla fall.

Bildregn

Kategori: Allmänt

2013

Kategori: Allmänt

Både jag och bloggen har tagit lite semester nu när jag varit hemma i Sundsvall. Har varit hemma i nästan tre veckor nu, men imorgon åker vi hem mot Luleå igen. Det är både och att åka hem, men det ska bli skönt att få tillbaka vardagen och de vanliga rutinerna igen. Hur skönt det än är med ledighet och oplanerade dagar så är jag nu en rutinmänniska i alla fall. 
 
Ser fram emot att få komma hem och ta tag i mina mål för detta år. Har äntligen fått motivation och ork till träningen och det har vuxit fram några mål som jag skulle vilja uppnå. Med en stark motivation och vilja hoppas jag att det inte är några större problem. 
 
Har jobbat lite under tiden jag varit hemma i Sundsvall och jag känner verkligen att jag gjort rätt val med att börja studera. Jag har till och med saknat att sitta nedsjunken i böckerna (jag vet att jag är konstig). Det trodde jag aldrig att jag skulle känna innan jag påbörjade min utbildning.
 
Dagen idag skall spenderas till tite pluggande och ett försök till att ta mig in till stan och reklamera en julklapp och lämna till baka en!
 
Återkommer senare med ett bildregn från mitt jul och nyår!