Mitt liv i Luleå!

"Never give up"

Söndag

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemma i Sundsvall. Åkte hem i fredags. Jag tog flyget hit och det skulle avgå 7.55 och vi brukar få boarda ca 15 minuter innan. Klockan gick och inget flygplan fanns inne (det plan vi skulle åka med skulle anlända från Sundsvall under morgonen). Började snabbt inse att vi skulle ju inte komma iväg i tid i alla fall. Strax innan flyget skulle gått så kommer tjejen som stod i gaten och meddelar att flygplanet från Sundsvall inte kan landa pga mycket snö och kraftig sidvind. Det flygplanet fick landa i Skellefteå. Vår flight blev inställd och det blev en lång väntan för att få svar på hur och när vi skulle få komma hem. Några timmar senare får vi veta att vi blivit ombokade med SAS och får flyga hem med dem, via Arlanda. Det blev en väldigt lång dag och jag var hemma åtta timmar senare än beräknat. 

På väg

Kategori:

Nu sitter jag på flygplatsen här i Luleå och väntar på att få lyfta till Sundsvall. Förhoppningsvis får vi lyfta, det är snöoväder och planet vi ska åka med kan inte landa.

Sundsvall

Kategori:

Är riktigt trött idag. Det känns att det har varit ett gäng jobbiga veckor i skolan nu, men nu är äntligen föreläsningarna slut för den här terminen i alla fall. Bara två tentor och två seminarium kvar innan kurserna är helt slut.

Imorgon åker jag hem till Sundsvall och lilla Matfors för tre veckors ledighet. Det är med blandade känslor jag åker hem. Det ska bli jättekul att komma hem till familj och vänner, men det känns inge kul att lämna Björn kvar i Luleå, men på tisdag kommer han också till Sundsvall i alla fall. Håller på att packa för fullt nu, det är inte helt lätt vill jag lova. Att packa kläder, träningskläder och vinterkläder för så lång tid känns inte riktigt som min grej. Är rädd för att jag får betala övervikt på planet imorgon. Min väska med skolböcker/dator osv väger multum bara den. Det blir lättare på vägen hem när vi ska åka tåg och slipper maxvikt.

Längtan

Kategori:

Jag märker nu när jag inte bor i Sundsvall längre hur jag längtar efter vissa saker. Förutom familj och vänner (såklart) så längtar jag efter att få äta Sjögatans Sushi, smörgåstårta från ICA Matfors, en Subway-macka (?!) och fika på Tant Anci. Rätt konstigt egentligen då ungersven ställena är sådana som jag besöker särskilt ofta annars. Hur ofta har jag haft sug efter en Subway-macka tidigare lixom? Jaja, får väl se till att tillfredsställa mina behov när jag kommer hem...

Klockor

Kategori:

Sedan jag började studera har jag fått ett större behov av att använda klocka. Tidigare har jag knappt använt klocka eftersom jag varit rädd för att den ska gå sönder i jobbet. Jag är också lite "petig" på hur den ska se ut och har inte riktigt hittat den "rätta" förrän nu. Marc Jacobs klockor är faktiskt riktigt snygga och stämmer väl överens om hur jag vill att "min" klocka ska se ut. De är lite dyrare, ca 2500-3000:- men håller stilen länge och är väldigt snygg.

Helgen

Kategori: Allmänt

Vi!
 
Vi, utan masker!
 
Snapsakademin bjöd oss på trevlig underhållning!
 
Äntligen har snön nått oss också!
 
Vår helg startade med den årliga balen här på skolan, Geolussebalen. Sedan har helgen mestadels bestått av hemmamys.

Bal

Kategori: Allmänt

På fredag är det bal här på skolan, Geolussebalen. Jag som aldrig har ägt en långklänning eller liknande har nu fått köpa mig en långklänning. Letade genom hela Luleå i jakt efter en snygg långklänning som även kan användas vid andra tillfällen. Fick inte tag på någon vid mitt letande på stan utan jag fick tag på denna (den svarta). Det ska bli kul att få klä upp sig lite, det var ett tag sedan faktiskt.  

Kallt

Kategori: Allmänt

Idag varknade vi upp till tjugo minusgrader och det var ju inte mer än lägligt att jag har en lektionsfri dag så jag slipper bylsa på mig massor av kläder och ge mig iväg till skolan nu på morgonen. 
 
Ha en fin dag!

Manskör

Kategori: Allmänt

Julstämning!
 
Imorse när jag gick till skolan möttes jag ev marschaller längs hela regnbågsallén och en sjungande manskör. Mycket mysigt och det gav verkligen julstämning. Blev även bjuden på kaffe och bulle, inte helt fel att börja dagen så.

Julskyltning

Kategori: Allmänt

Renarna på årets julskyltning
 
Igår var det julskyltning och vi åkte in till stan för att gå på den. Jag hade väldigt stora förhoppningar om att det skulle vara en stor julskyltning med en massa juliga stånd och bra priser i butikerna. Tyvärr vart jag lite besviken då det nästan bara var skolklasser som stod och sålde och i butikerna märktes det inte av att det var julskyltning förutom att det var mer folk än vanligt. 
 
Vi fick ju träffa några renar i alla fall och det är alltid något. 
 
 

Packar ryggsäcken

Kategori: Allmänt

Varje dag packar jag min "ryggsäck" för framtiden. Jag har ett mål med min utbildning och vart jag vill nå. Varje dag blir jag bara mer och mer motiverad till att nå dit. Saker händer på vägen och vägen är inte alltid rak. Visst att det är jobbigt när problem uppstår, men då packar jag bara ner dem i ryggsäcken för att sedan plocka fram dem och göra det hela på ett helt annat sätt. Jag börjar nu inse att en krokig väg kanske är bättre än en rak väg. Hur skulle min ryggsäck se ut om det bara är positiva erfarenheter packad i den? Jag skulle då bara kunna referera till det goda och har inget att ta lärdom av. En krokig väg har gjort mig starkare, jag vet vad jag vill och kan. Jag vet mina rättigheter och möter mitt motstånd. Så länge jag tror på mig själv vet jag att jag kommer gå långt. Det är när man börjar vackla och tveka på sig själv man kan köra i diket på riktigt, men jag ska hålla mig på vägen och slutligen nå mitt mål!
 
Mitt råd är ta tillvara på dina och andras misslyckanden och packa ner dem i din ryggsäck för att sedan referera och ta lärdom till dessa när du sedan börjar packa upp din ryggsäck!

1 december

Kategori:

Idag är det den 1 december och vi har ingen snö alls. Jag trodde verkligen Norrland skulle leverera och bjuda på kyla och snö i november/december i alla fall. Men icke. På morgonen har jag fått MMS på all snö som kommit i natt hemma i Sundsvall, blir inte bara lite avundsjuk. Får hoppas att det ligger kvar bara när jag åker hem om två veckor.