Mitt liv i Luleå!

"Never give up"

Belöning

Kategori: Allmänt

Bild lånad från Louis Vuittons hemsida

Jag har lovat mig själv att jag ska belöna mig själv efter varje godkänd tenta. Denna lilla goding skulle jag gärna vilja ha, men 2500 kr som belöning för en godkänd tenta är lite väl mycket, men om jag sparar mina "belöningar" tillräckligt länge så kanske jag kan unna mig den.
 
 

Lussebullar

Kategori: Allmänt

Det vart lussebullsbak igår. Med god assistans av sambon så gick det fort!

Måndag

Kategori: Allmänt

Vaknade med ett ryck imorse kl. 07.30 och insåg att jag hade försovit mig. Kl. 08.00 skulle vi träffas i marknadsföringsgruppen och påbörja seminarieuppgift två och påbörja dess rapport. Det är tur att jag har nära till skolan och att jag har en snäll sambo som fixar frukost åt mig. Hann nästan i tid, fem över var jag på plats. Vi satt hela dagen och skrev på grupparbetet och blev nästan klar. Dock vet jag av tidigare erfarenheter att när man är "nästan klar" så återstår ännu mer, men det är skönt att påbörja allt i alla fall.
Sen jag kom hem från eftermiddagens föreläsning har jag fortsatt med grupparbetet. Lika bra att fortsätta medan man har lågan uppe. 
 
Nu ikväll ska jag försöka hinna med att baka lussebullar, får se hur det blir.

Äntligen

Kategori: Allmänt

Magnus
 
Äntligen har en stor sten släppt, jag klarade båda tentorna som vi gjorde tidigare i höst. Jag var verkligen orolig över att jag inte skulle klara organisationstentan, men det gjorde jag och med mycket god marginal dessutom. Äntligen kan jag släppa dem.
 
Igår var jag på STiLs medlemskväll och fick träna och lyssna på en föreläsning med Magnus Samuelsson, vilken kille. Helt fantastisk och inspirerande. Hans föreläsning gav verkligen mycket. Han pratade om att alltid tro på det man gör, strunta i vad andra tycker och hur viktigt det är att vara mentalt stark. 
Gillar verkligen när man blir uppslukad på en föreläsning och man glömmer tiden. 

Pang, bom, krasch

Kategori:

Är helt slut/trött/uttömd på energi. De senaste veckorna, sedan de nya kurserna startat, har varit katastrofala. Allt har gått i 190, minst. Vi läser just nu typ 200%. Allt som annars skall hinnas med på 10 veckor ska vi nu hinna med innan jul, alltså på fem veckor. Inte så konstigt då att jag inte orkar så mycket mer än plugga, äta och sova. Den här veckan startade med två monsterpass på skolan, i måndags satt vi i 10h och igår satt vi i 12h. Idag har vi haft redovisning av en seminarieuppgift på eftermiddagen och på förmiddagen träffades gruppen och gick igenom hela uppgiften. När vi var klara med redovisningen gick jag hem och däckade, helt slut. Har precis vaknat nu och skall börja ladda för nästa seminarium som är imorgon där vi ska göra en redovisning i vår andra kurs, marknadsföring.

Vill så gärna träna, vill så gärna känna att jag kan sätta mig i soffan och "slöa" med gott samvete, men tyvärr inte än. Det här tar knäcken på mig!

Lite extra energi kom igår ändå, fick resultatet på den första av våra två tentor vi gjort nu i höst och jag KLARADE den! Så himla glad och nöjd.

Lördag

Kategori: Allmänt

Lördag idag och det borde betyda helg och ledighet från studierna. Dock inte idag. Jag har massa uppgifter i mikroteorin som skall göras i helgen och eftersom Björn är borta hela dagen idag så ska jag passa på att göra så mycket jag kan idag. Ska snart sätta mig ner med uppgifterna och hoppas på att de blir avklarade så fort som möjligt.

Hemlängtan

Kategori:

Jag tycker att jag klarat mig bra från hemlängtan de månader vi bott här, men vissa dagar längtar jag hem mer än andra, och idag är en sån dag. Skulle göra mycket för att få en stund hemma nu...

Lördag

Kategori: Allmänt

Vaknade denna mprgon av att regnet smattrade mot fönsterbläcket. Så himla tråkigt med regn när vi äntligen fått lite snö som fått ligga kvar på backen ett par dagar. Nu är vi tillbaka till ruta ett igen och snön och vintern känns långt bort. När vi flyttade hit i augusti var jag helt säker på att det skulle vara full vinter här i Lulåe i början av november, men vad fel jag hade...
 
Igår var det en riktigt fullspäckad dag med plugg 8-22, va helt slut när jag var klar och somnade ganska snabbt. Idag fortsätter pluggandet på förmiddagen. Det är riktigt mycket nu när vi har grupparbete i båda kurserna och det är inlämning/redovisning i båda till veckan.
 
Trevlig helg!

Dåligt

Kategori:

Idag har set varit fullt upp med skolan från tidig morgon till sen kväll. Återkommer imorgon.

Onsdag

Kategori: Allmänt

Idag har dagen verkligen gått i ett med lektioner hela dagen så jag var rätt mosig i huvudet när jag kom hem. Vi har ju påbörjat två nya kurser den här veckan så det är mycket nytt att ta in och det blir lätt kortslutning. Tog tag i middagen direkt när jag kom hem när jag ändå var helt mosig och inte hade någon möjlighet att ta in något mer just för stunden och sen nu ikväll har jag sedan suttit med lite skolarbete och känner att jag börja förstå allt mer. 
 
Imorgon är det lektionsfri dag igen och då skall vi ägna hela dagen åt vårt grupparbete i marknadsföring, tror det kommer bli jättebra. 
 
Började skratta åt mig själv tidigare idag när jag insåg att jag började skriva på norrländska. Kanske blir en äkta norrlänning av mig med till slut, vem vet!
 
Trevlig kväll!
 

Snö

Kategori: Allmänt

 
Vaknade till snö imorse, underbart!

Tiden går fort

Kategori: Allmänt

Den fantastiska utsikten i hamnen denna kväll!
 
Tiden går fort när man har roligt heter det så fint, och det gör det verkligen. För tre helger sedan firade vi ett år tillsammans och det gjorde vi med en jättemysig kväll på stan.
 
Vi började med att gå på Allstar för att ta varsin drink och spela lite biljard. 
 
Jag "in action"!
 
Björn!
 
Jag
 
Björn
 
Efter Allstar och biljardspelandet tog vi en promenad ner till Kulturens hus där vi skulle avnjuta en fantastiskt middag. På vägen ner ser vi den fantastiska solnedgången vid hamninloppet. Var längesedan jag såg något så fantastiskt vackert. Det var som ett vykort.
Var nästan tvungen att nypa mig i armen för att förstå att det verkligen var sant
 
Hamnen
 
Efter att ha upplevt denna fantastiska solnedgång så var det dags att knata mot Kulturens hus och middag. Middagen var fantastisk god och vi blev så mätta att vi bara orkade för- och efterrätt. Till förrätt åt vi pilgrimsmusslor och en risotto och till huvudrätt oxfilé med potatisgratäng. Jag har endast ätit pilgrimsmusslor ett par gånger tidigare så detta var verkligen något fantastiskt.
 
Pilgrimsmusslorna på en bädd av risotto
 
Björn
 
Efter middagen var vi på "The Umbilical Brothers", som också var på kulturens hus.

 

 
 
I väntan på bussen på vägen hem tog vi en sväng förbi Harrys för att ta en drink. Vad ska jag säga, är nog ingenting jag kommer gå tillbaka till. Väldigt speciella människor som besökte detta ställe. När vi kommer inåt i lokalen finner vi en kille ensam vid ett bord. Vi frågade om det gick bra om vi slog oss ner där en stund medan vi drack upp våra drinkar, och det gick givetvis bra. Denna kille gav mig ett glatt skratt, där satt han en lördagkväll med en öl och löste korsord i en korsordstidning. På en krog/pub. Har aldrig upplevt detta tidigare, att en gäst på krogen tar med sig kordordstidningen. 
 
Kvällen var mycket lyckad vi hade det jättetrevligt!
 
 
 
 
 

Eftermiddagen

Kategori: Allmänt

Inga lektioner betyder inga tider att passa, vilket betyder (för mig) att det kan bli lite ostruktur på pluggandet ibland. För mig i alla fall. Har legat och läst i Mikroteoriboken nu på morgonen och av någon konstig anledning så räknas det inte som pluggning för mig, nej för då skall jag sitta på skolan och vara fokuserad och effektiv till hundra, vilket jag kanske inte är hemma. Jag får samma arbete gjort, men under en lite längre tid. Så nu tänkte jag faktiskt rycka upp mig och åka in till stan och leta upp något mysigt fik att sätta mig och plugga på i eftermiddag. Tror det blir bra, det är bra med lite variation i pluggandet.
 
 

Tisdag

Kategori: Allmänt

Idag har vi inga lektioner på schemat, utan det är självstudier. Riktigt ledig är man nästan aldrig när man studerar. Det som är skönt de dagar man inte har lektioner, eller när man har senare lektioner är att man kan unna sig sovmorgon, eller i alla fall slippa stressen när det är tidiga mornar. Det här med att sova länge har aldrig varit min grej faktiskt, men att ligga och dra mig är jag bättre på, så himla skönt!

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Nu är äntligen tentaperioden över och man kan bli människa igen. I fredags tog vi morgonflyget hem till Sundsvall, och i natt har jag åkt nattåget hem. Att åka natttåg bjuder inte på någon slönhetssömn direkt, även fast att jag hade liggvagn. Att sova med fem helt okända kvinnor i en minimal hytt gör väl inte att man känner sig jätteavslappnad direkt. Det vart ett fåtal timmars sömn och jag kom hem till Luleå i tid i allafall, och det är huvudsaken.
 
Vi börjar en ny läsperiod idag och det innebär två nya kurser. Nu skall vi läsa marknadsföring och mikroteori (nationalekonomi). Båda kurserna verkar mycket intressanta och det skall bli spännande att påbörja dessa. Vi hade introdukton i de båda kurserna idag och det kommer bli fullt upp vill jag lova, gruppuppgifter i båda kurserna med ett flertal deluppgifter. Imorgon har vi lektionsfri dag och då skall jag försöka styra upp dessa kurser så får riktigt bra struktur ändå från start.
 
//Elin